torsdag 5. mars 2009

Om penger og verdier

Jan Arild Snoen skriver på minerva.as at mer penger gir mer lykke – på to måter. Først direkte; så ved at økonomisk vekst gjør oss mindre materialistiske – og idealister er lykkeligere! Paradoksalt nok gjør vekst oss lykkeligere ved at vi bryr oss mindre om vekst, med andre ord.

Han påpeker også et paradoks i KrFs politikk: Retorikken dreier seg om ikke-materielle verdier, men politikken som har trukket velgere har i stor grad gått ut på å tilby materielle goder (særlig kontantstøtten).

Verdt å lese.

1 kommentar:

  1. Snoens poenger er interessante. Lykke dekreteres ikke. Men det som slår meg er at sammenlikningene hans er i tid, ikke mellom land. Hvorfor kommer f.eks. Filippinene så høyt opp på alle lykkestatistikker?

    Økonomisk vekst er en av flere relevante indikatorer på optimismen i et samfunn, og optimisme og lykke hører naturlig sammen. Så det er ganske selvsagt at lykke og økonomisk vekst går bra sammen. Men hva er alle de andre faktorene som bidrar til lykke? Det er det virkelig spennnende spørsmålet, og noe som Snoen ikke problematiserer.

    Her er noen av mine tanker: http://www.morgenbladet.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081121/ODEBATT/876940424

    SvarSlett

Kommentér innlegget her: